De grens over

Na het ontbijt stapten we terug in de bus om naar de volgende etappe te gaan. De Pools-Tjechische grens verliep een stuk vlotter. Minder brocantemarkten? Aan de grens wou de gids uit de bus en liep langs de grens door en stapte terug op de bus aan de andere kant van het hek. Na enkele … Lees verder “De grens over”

Na het ontbijt stapten we terug in de bus om naar de volgende etappe te gaan.

De Pools-Tjechische grens verliep een stuk vlotter. Minder brocantemarkten? Aan de grens wou de gids uit de bus en liep langs de grens door en stapte terug op de bus aan de andere kant van het hek.

Na enkele uren kwamen we aan op onze bestemming, Novy Jicin. Het was een bergdorp in Silisië. Het hotel waar we verbleven was een houten constructie en lag op een heuvel. Het ademde rust uit. Zeker na de drukte die we de dag eerder hadden ervaren in dat Pools festival.

Die avond kregen we een heerlijke maaltijd voorgeschoteld. De uitbater had een Hongaarse achtergrond want we kregen een soep voorgeschoteld en erna een goulash. Wat de herkomst ook was van het personeel, smaken deed het maar al te goed.

Er werd gevraagd wie morgen voor dag en dauw wou opstaan om de zonondergang te bekijken in de bergen. Ik zag dit zitten ging dan ook (relatief) vroeg gaan slapen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *