Stand van zaken

We zijn nu bijna een maand verder en ik volg met argusogen de reisbeperkingen in zowel het Verenigd Koninkrijk (specifiek Engeland) en die in België. Frankrijk waar ik mijn trein ga nemen, ben ik redelijk gerust in. Ik neem aan dat de voorzorgen zullen worden gekopiëerd van België (of is het andersom?)…

Door tussenkomst van Europa mag men weer de grenzen over in België mits dit uiteraard sterk wordt afgeraden. Ook moet je dat traceringsformulier invullen en getest zijn.

De situatie in Engeland is wat lastiger. Ja, men kan sinds kort terug op café … al is het op terras. Maar het land betreden, ho maar… De buitengrenzen (want reizen tussen Engeland en Wales is wel mogelijk) openen is pas gepland ergens in mei.

Wat me vooral stoort is de verplichte test in Engeland zelf. Ja, voor je een voet op Engelse bodem zet moet je een negatieve test kunnen voorleggen. Maar OOK een test laten doen in Engeland zelf. 2 zelfs omdat België nu op de amber (oranje) lijst staat. Die test op dag 2 en dag 8 kost £200 dus heb ik beslist om de loop van zaken af te wachten. Maar deze verplichting is wat mij betreft een no-go. Tenslotte moet ik er geen geld aan verliezen. Als ik mijn reis laat doorgaan dan betaal ik £200 om £150 uit te sparen. Waar zit de logica? Als er niets veranderd aan het systeem ga ik dus eind juni een mailtje sturen om mijn reis uit te stellen. Doen ze te moeilijk dan is dat maar zo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *