Eerst nacht

De nacht voordien had ik niet de moeite gedaan om mijn tent op te zetten en had mijn bedje in mijn auto gemaakt.

Het werd behoorlijk warm in de auto, al had dat ook niet te maken met de avond voordien.

Ik had mezelf voorgenomen om deze nacht in mijn tent te slapen. Ik liep naar het fietspad voorbij het bos en toen zag ik een poortje dat me toegang verschafte tot de waterkant. Ik liep het pad door en zag een schuilhut. Ik keek rond en zag een prachtig stukje grasland dat aan net naast het water lag. Het bood schitterende uitzichten op de Oresund.

Ik liep terug naar mijn auto en nam alles uit mijn auto dat ik nodig had om mijn tent op te bouwen. Het was even worstelen met mijn tentzeil want het waaide fameus aan het water. Ik had zelfs stormlijnen nodig om mijn tent vast te kunnen zetten. Om 14u was het gelukt om mijn tent stevig te ankeren in Zweedse bodem! Trots maakte ik een foto van het ensemble.

Ik liet de tentperikelen achter me met een boek tot mijn coach belde. Ze informeerde naar de mogelijke opstart van mijn vrijwilligerswerk. Ik gaf aan dat ik me in het buitenland bevond, maar toch zou proberen om het mailadres op te zoeken.

Na een halfuurtje werd opnieuw opgeschrikt uit mijn boek toen iemand anders belde voor een computerprobleem. Ik heb het zo goed als mogelijk proberen op te lossen via de telefoon. Mja, Corona veroorzaakt ook nogal wat computerproblemen zo blijkt. Vooral als je op reis wil…

Om 16u had ik zin om te gaan shoppen in “De Grote Stad”. Al kun je Vellinge moeilijk een grote stad noemen. Ik liep wat rond. Kocht instant koffie en wat broodbeleg in de winkel en liep een Systembolaget binnen. Het staatsbedrijf dat het monopoly heeft om zwaardere alcohol te verkopen in Zweden. Ik moest even wachten op mijn winkelmandje (corona hé) maar ik heb niet zo heel lang moeten wachten (een vijftal minuutjes) maar eerlijk gezegd was het het wachten niet waard. Het (bier)aanbod, althans toch in Vellige, was erg schaars. Ik ben erin geslaagd om één bier mee te nemen.

Daarna nog even drank gekocht voor mijn auto en dan terug naar Skanor. Terug naar mijn homebase.

Even een korte fotoshoot aan het evenementenstrand en dan richting tent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *