Terug alles omgooien

Nu ik me terug een beetje begon te voelen en mijn brievenbus en quarantaine perikelen zijn geregeld had ik me voorgenomen om volgende week dinsdag te vertrekken. Op 7 juni mijn PCR test laten afnemen en dan op 8 juni ’s avonds in de auto te springen en richting Zweden te rijden. Maar ik kreeg vandaag dus een e-mail van FOD Volksgezondheid met mijn invitatie om een Cov19 prik te halen (waarom ze het ding niet Covid19 noemen is mij een raadsel). Ik heb de afspraak bevestigd voor 18 juni en voor 23 juli. De brief volgt nog. Ik heb dus mijn plannen dus verlaat met 2 weken. Nu enkel nog duimen voor goed weer. Alles bij elkaar geeft het me wel meer zekerheid.

Na een nieuwe informatieronde op internet heb ik besloten om dan alsnog via Denemarken te rijden en verder denk ik er ook aan om via Oldenzaal te rijden om aldus het knooppunt rond de Ruhr te vermijden.

Ik heb de route afgedrukt en aangeduid waar ik elke 2 uur zou moeten zijn voor een pauze.
En ook elke 400 km waar ik kan tanken. Al is dat wat voorbarig. Na een korte blik op de Europese kaart weet ik nu dat Nederland één van de duurdere landen is. Dus dat ga ik vermijden.
Mijn vermoedelijke route is Brugge, Antwerpen, Arnhem, Osnabruck, Bremen, Hamburg, Flensburg, Odense, Kopenhagen, Mälmo, om te eindigen in Falsbro.
De tol van de Grote Belt zal ter plaatse betaald moeten worden, maar de Oresundbron kan ik vooruit betalen.
Naar maatregelen toe, is het, op dit ogenblik, nodig om een negatieve test te hebben voor Nederland en Denemarken. In Nederland mag ik maximaal 12 uur in het land verblijven en in Duitsland 24u.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *